Лимонена пита с готови кори
13 Февруари 2015
25872
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
400 гр. кори за баница
200 мл олио
200 мл захар
200 мл кисело мляко
4 яйца
1 пакетче бакпулвер
настъргана лимонова кора
За лимоновия сос:
сока от два лимона
600 мл вода
400 мл захар
Яйцата се разбиват на пяна със захарта.
Корите се накъсват на парчета.
В сместа с яйцата се добавят киселото мляко, олиото, бакпулвера и настърганата лимонова кора.
Сместа се обърква с накъсаните кори.
Изсипва се в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка с диаметър 20х30 см. и се пече в загрята на 150 градуса фурна (с вентилатор) за около 30 минути.
В същото време водата за сиропа се слага да заври със захарта и лимоновия сок и щом поври малко, се оставя да изстине.
Готовият сладкиш се залива с горещия сироп.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари