Лимонено пиле с чесън и бяло вино

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Лимонено пиле с чесън и бяло вино
Лимонено пиле с чесън и бяло вино
admin
Добавена от: admin
30103
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

750-1000 гр. пилешко (бутчета) с кожата и костта
2 глави лук, нарязани на четвъртинки
4 - 6 лимона - сока и кората
2 чаши бяло вино
1 главичка чесън, разделена на скилидки и необелена
зехтин
сол и черен пипер
няколко шепи пресни подправки (риган, мащерка, босилек)  

Загрейте фурната на 190 градуса. Разбийте лимоновия сок и кора с нарязаните подправки и зехтина. Натъркайте тази смес в пилешкото. Може да ги оставите да се мариноват за една нощ в хладилника. Поставете пилето в тавичка. Подредете наоколо нарязания лук. Излейте виното. Нарежете на едро още подправки и ги пъхнете между парчетата пиле. Направете същото и с останалата част от лимоните (кората без най-горния слой). Разделете чесъна на скилидки, натъркайте ги със зехтин и поставете около пилето. Подправете с още сол и черен пипер. Сложете във фурната, без да покривате, и запечете за около 1 час, докато пилето стане златисто и се изпече добре. Извадете от фурната, покрийте и оставете така 10-15 минути. Преди да поднесете, добавете още пресни подправки и още малко сол. Изстискайте чесъна от скилидките и го втрийте в изпечените бутчета. Сервирайте с резенчета лимон.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft