Лимонов пудинг пай от хладилника

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Лимонов пудинг пай от хладилника
Лимонов пудинг пай от хладилника
admin
Добавена от: admin
22537
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

100 г захар
200 мл прясно мляко
1 и 1/2 лимони
125 мл сметана /изцедено кисело мляко/
60 г обелени бадеми
4 яйца
настърга­на лимонова кора
 

Фурната се загрява на 180°С. На котлона се стопяват 90 гр захар с 1 с.л. вода, като се бърка непрекъснато. Полученият захарен сироп се изсипва на дъното на правоъгълна тавичка (форма за пай). Прясното мляко се затопля със сметаната, добавя се останалото количество захар и се бърка, докато тя се разтвори. Добавя се лимоновият сок и сместа се дърпа от огъня. Добавят се нарязаните бадеми. Яйцата се разбиват, добавят им се 4 лъжици от бадемовото мляко, разбива се отново, след което се налива и останалата течност. Ароматизира се с лимоновата кора и отново се разбива (с тел). Получената смес се налива в приготвената форма и се пече на водна баня около 40 минути (докато стегне). След като се извади от фурната се оставя да изстине добре и се прехвърля в хладилник за поне 3 часа. Готовият пай се обръща върху десертна чиния и се поднася с резени лимон и по желание - поръсен с пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft