Отмерете 2 с.л. от лимоновия сок. Смесете маскарпонето, жълтъка на яйцето, захарта и 2 с.л. лимонов сок в купа и добавете 1 с.л. водка (лимончело). Бъркайте, докато сместа стане еднородна на цвят и текстура. Разбийте белтъка на твърд сняг и с лъжица го изсипете върху сместа с маскарпонето. Внимателно объркайте, докато се хомогенизира сместа.
Смесете останалия лимонов сок и останалата лъжица водка в плитък съд. Потопете 3 бишкоти в сместа за около 2 секунди от всяка страна, като внимавате да не се размекнат прекалено. Подредете бишкотите върху десертна чиния. Отгоре нанесете 1/3 от крема с маскарпоне. Потопете следващите 3 бишкоти в лимоновия сос и ги подредете върху маскарпонето. Нанесете още една трета от крема и покрийте с последните напоени бишкоти. Отгоре разпределете останалия крем. Оставете десерта в хладилник до поднасянето му. Преди да поднесете, настържете кората на лимона върху десерта и покрийте с малко настърган бял шоколад