В България напоследък е особено популярно да се пие "лимонова вода" – вода с парчета лимони в нея или пък изцеден лимонов сок. Ние обаче ще ви разкажем за един трик, с който лимоните ще бъдат дори още по полезни за тялото ви.
След като е била вледенена, а след това размразена, тя става по мека и удобна за поемане. А както при повечето плодове, именно в лимоновата кора са концентрирани максимално полезни вещества, които могат да помагат за регулирането на нивото на холестерола и за укрепване на имунната система. Лимоновата кора съдържа също така антимикробни, противогъбични и антибактериални вещества.
Ето какво е необходимо да приготвите, за да имате лимонов лед. Първо измийте лимоните много добре под студена течаща вода. Подсушете ги. В купа сипете ябълков оцет. Потопете лимоните вътре, нека престоят една минута. Това се прави за дезинфекция. Сложете ги във фризер (камера) за през нощта. Хубаво е да прекарат там поне 12 часа.
На сутринта нарежете целите лимони – абсолютно всичко, кора, вътрешност, семки. Оставете получената маса съвсем леко да се отпусне, след което я разпределете във формички за лед и приберете обратно в камерата. Използвайте тези кубчета в чая, водата, когато си правите шейк, а дори бихте могли да си ги слагате и в пилешката супа.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!