Лимончело
22 Декември 2011
12312
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Лимоните се измиват и се подсушават с кърпа.
С нож се бели кората, като се внимава да не се закачи бялата част под кората.
Корите се поставят в буркан с винт и се заливат със спирта, който е смесен с 110 мл вода.
Капачката се завива, като преди това се поставя малко листче алуминиево фолио.
Отлежава на тъмно и хладно място 1 седмица.
Прецежда се през двойно сгъната марля.
200 г захар и 250 мл вода се смесват в тенджера и се кипват.
След пълното разтваряне на захарта се оставя да кипи 5 минути.
Сваля се от котлона и се охлажда.
Готовият захарен сироп се смесва с прецедения спирт.
Налива се в бутилка, запушва се добре.
Съхранява се във фризер.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари