лингуини - според броя на порциите (или друга паста по желание - спагети, талятели)
2 пилешки гърди без кост, натъркани с чесън и подправени със сол, черен пипер и риган
чесън
сметана
пилешки бульон
маслини Каламата
печени домати (или сушени домати)
сирене пармезан
Сложете пастата да се вари в достатъчно количество вода. През това време запържете пилешките гърди до покафеняване в зехтин и масло. Продължете да пържите, докато пилето омекне отвътре. Извадете от тигана и нарежете на ивици. Сложете още малко масло в тигана. Прибавете чесъна и го запържете за 30 секудни. Прибавете сметаната, малко пилешки бульон, след което сложете вътре пилешкото, маслините и печените домати. Гответе на бавен огън, докато се вари пастата. Преди да поднесете, прибавете шепа нарязан босилек в соса. Объркайте го с лингуините и поднесете с настърган пармезан!