Съпругата на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков - Линда, обясни защо козунаците й са толкова скъпи.
В профила си в социалната мрежа бившата премиерша посочва, че както всяка сладкарница и пекарна, и нейната си има разходи.
"Задайте си въпроса, ако направите козунак по традиционна рецепта, с всичките тънки моменти и изхабени продукти, които са нужни за направата му, с часовете прекарани в кухнята, за колко лева бихте го продали ???? За 2,50лв. за 5лв.
Публикуваме пълния текст на коментара й без редакторска намеса:
Добро утро!
Мммм….. месецът на козунаците пристигна !
За поредна година, всяка домакиня, пекарна или хлебозавод, предлагат на своите приятели и клиенти вкусни козунаци! Това прави и екипът на Амели, но не само вкусни, а и уникални! Защо уникални? Защото са единствените 100% безглутенови козунаци в България!
Защо нашите козунаци са, може би, по-скъпи от другите?
Не е защото искаме да забогатеем от пенсионери или хора с глутенова непоносимост, а просто, защото искаме да предложим това, което бихме поднесли и на децата ни! В нашата кухня се работи единствено и САМО без глутен!
Като всяка една сладкарница или пекарна и ние от Амели имаме сметки за разплащане или така наречните разходи!
Разходи за ток, за вода, парно, наем, за ПОС терминал, банка, WiFi, заплати, данъци, застраховки, входна такса, счетоводител ….. и т.н!
Освен математическите сметки, всяка година правим експерименти, които отнемат прекалено много време, за да могат безглутеновите козунаци да станат, както трябва. Защото всяка партида брашно е различна, и защото всяка година излизат нови и интересни хранителни продукти на пазара!
Да нашите козунаци не са на конци, не са така пухкави и така меки, но за сметка на това са без глутен и много по-вкусни!
Задайте си въпроса, ако направите козунак по традиционна рецепта, с всичките тънки моменти и изхабени продукти, които са нужни за направата му, с часовете прекарани в кухнята,за колко лева бихте го продали ???? За 2,50лв. за 5лв. За 10лв. (wink)
Ние от Амели много обичаме козунаци, обичаме и да ги споделяме с приятели
Рецептата е в Кулинарният Свят на Линда @knigomania.bg и на лично в Амелие. Весели празници приятели!