Лионска лучена супа

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Лионска лучена супа
Лионска лучена супа
admin
Добавена от: admin
12508
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

15-20 тънки филии франзела
3 с.л. масло
2 средни глави лук, нарязани на тънко (общо около 3 ч.ч.)
6 ч.ч. пилешки бульон
1/2 ч.л. сол или на вкус
1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
2 ч.ч. настъргано сирене Грюер или Ементал
2 жълтъка, от големи яйца
1/2 ч.ч. сладко порто

Загрейте фурната на 200 градуса.
Поставете филийките върху тавичка и ги запечете за 8-10 минути докато станат златисто-кафяви. Извадете ги и ги оставете настрани.
Загрейте маслото в голяма тенджера и сотирайте лука за 15 минути или до тъмно кафяво (трябва да е добре карамелизиран).Прибавете към лука бульона, солта и черния пипер. Оставете да заври и гответе за около 20 минути. Пасирайте или прекарйте през ръчен пасатор.
Поставете 1/3 от запечения хляб на дъното на голяма керамична тенджера (подходяща за печене във фурна) или касерола. Поръсете отгоре малко сирене, след това наредете оставащия хляб и отново поръсете със сирене, като си запазите достатъчно сирене за поръсване върху супата. Изсипете супата върху хляба, поръсете с останалото сирене, сложете върху тавичка и пъхнете във фурната. Печете за около 35 минути или докато се получи златисто-кафява коричка отгоре.
При сервиране поставете цялата тенджера на масата. Разбийте жълтъците с портото. Направете дупка в коричката на супата, излейте винената смес и разбъркайте всичко добре.
Сервирайте в подходящи купички докато е гореща. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft