Загрейте фурната на 200 градуса.
Поставете филийките върху тавичка и ги запечете за 8-10 минути докато станат златисто-кафяви. Извадете ги и ги оставете настрани.
Загрейте маслото в голяма тенджера и сотирайте лука за 15 минути или до тъмно кафяво (трябва да е добре карамелизиран).Прибавете към лука бульона, солта и черния пипер. Оставете да заври и гответе за около 20 минути. Пасирайте или прекарйте през ръчен пасатор.
Поставете 1/3 от запечения хляб на дъното на голяма керамична тенджера (подходяща за печене във фурна) или касерола. Поръсете отгоре малко сирене, след това наредете оставащия хляб и отново поръсете със сирене, като си запазите достатъчно сирене за поръсване върху супата. Изсипете супата върху хляба, поръсете с останалото сирене, сложете върху тавичка и пъхнете във фурната. Печете за около 35 минути или докато се получи златисто-кафява коричка отгоре.
При сервиране поставете цялата тенджера на масата. Разбийте жълтъците с портото. Направете дупка в коричката на супата, излейте винената смес и разбъркайте всичко добре.
Сервирайте в подходящи купички докато е гореща.
Лионска лучена супа
15 Октомври 2012
12508
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари