Сред вариантите на главоболие, мигрената заема едно от първите места. Това неприятно заболяване се случва при всеки пети човек на планетата. За съжаление, факторите на неговото възникване не са напълно установени.
Лекарите казват, че мигрената може да се появи в резултат на често претоварване, интензивна умствена дейност, стрес, както и поради наследственост и нарушения в хормоналната сфера.
Храненето е пряко свързано с появата на главоболие. Доказано е, че недостигът на някои витамини причинява главоболие 4 пъти по-често. Ето списък на това, което трябва да ядете, за да се почувствате 100% здрави
Продукти срещу мигрена
Фолиева киселина и витамин В12
Първоначално тялото без тези елементи изпитва малко стрес. Лицето става раздразнително и разсеяно. Продължителната липса на вещества води до по-сериозни последици. Можете да получите достатъчно фолиева киселина от броколи, спанак, аспержи, тиква, цвекло и авокадо. А витамин В12 се намира в пилешките яйца.
Мед и желязо
Липсата на тези елементи най-често засяга жените. Те имат мигрена, депресия и намалено кръвно налягане. За да напълните резервата от мед в тялото, трябва да ядете боб, ядки и козе сирене.
Витамин B6
За да намалите главоболието и гаденето, трябва да ядете лесно смилаема храна. Също така, използването на витамин B6 помага. Налице е в зърнените храни, пресни зеленчуци, черен дроб и боб.
Витамин D
е установено, че при хората, в които намаляват нивата на витамин D в кръвта, главоболие се срещат 20% повече. Затова яжте повече морски дарове, яйца, боб и млечни продукти. И по-често ходете на чист въздух при хубаво време.
Правилното хранене , упражненията и почивката могат да намалят честотата и интензивността на главоболието. Надяваме се, че тази статия е полезна за вас!