Покрай Великден всички се затрупахме с козунаци и за съжаление, колкото и да са вкусни няма как да изконсумираме всичките, а пък е грехота да се хвърлят. Затова днес ще ви предоставим една уникална и вкусна идея какво да правите с тях.
Козунакът нарязан на филийки, се оставя да престои 1 денонощие (може и повече) извън плика.
Продукти
1/2 или 1 цял козунак
1 заквасена сметана
1крема сирене
1/2 ч.ч пудра захар
1 шоколад
300 гр ягоди
Орехи
200 мл.
Начин на приготвяне:
Потапяме филийките за секунда в прясно мляко. Редим в тавичка и нанасяме половината от разбърканата с миксер смес от заквасена сметана, пудра захар и крема сирене. Поръсваме с едро начупени орехи и парчета ягоди.
Редим отново козунак, потопен в малко прясно мляко, и сместа. Поръсваме с настърган шоколад и нарязани ягоди.