Тиквичките са едни от най-гъвкавите зеленчуци, от които можете да направите много вкусни ястия . Лодките заслужават специално внимание. Те не само са вкусни, но и са много красиви. Лодки от тиквички с кашкавал се готвят толкова бързо, колкото се ядат. Това леко, но питателно ястие ще озарява всяко хранене.
Сочни и ароматни лодки от тиквички с кашкавал се пекат във фурната. За плънката използвам пресни зеленчуци. Ако обаче не можете да си представите вечеря без месо, смело използвайте кайма. Ще се получи невероятно вкусно! Поглезете себе си и семейството си с това вкусно ястие с оригинален дизайн. Между другото, възможно е и за тези, които пазят фигурата.
Съставки
Тиквички 2 бр.
Зехтин на вкус
Сол на вкус
Лук на 1 бр
чушка 1бр
Морков 1 бр
кашкавала 80 g
Магданоз на вкус
Галета 3 с.л.
Подготовка
Първо измийте тиквичките и ги разрежете наполовина по дължина. С лъжица внимателно извадете вътрешността, за да оформите лодки.
Намажете лодките с тиквички със зехтин, подправете със сол, след което поставете върху лист за печене. Печете във фурна, загрята до 200 градуса за 15 минути.
Междувременно подгответе зеленчуците за пълнежа. Накълцайте пулпата от тиквичките и лука, нарежете чушката на малки кубчета. Настържете морковите на едро ренде
Задушете лука в горещ тиган със зехтин за 1 минута. След това добавете останалата част от приготвените зеленчуци и разбъркайте старателно. Подправете със сол и гответе, покрито за 5 минути.
Прехвърлете пържените зеленчуци в купа, добавете по-голямата част от настъргания кашкавал, нарязан магданоз и галета. Разбъркайте.
Напълнете лодките с тиквички с приготвения пълнеж. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал
Печете във фурна, загрята до 200 градуса за 20 минути
Лодки от тиквички с кашкавал са толкова нежни, че просто се топят в устата ви. Ако обичате тиквички, със сигурност ще ви хареса тази рецепта. Не забравяйте да споделите впечатленията си в коментарите.