Лозови сарми със сирене и лук
12 Декември 2013
8838
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
20 лозови листа
150 гр сирене
70 гр зелен лук
50 гр. тъмни стафиди
50 гр зехтин
1 лимон
1 с.л. лимонов сок
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината за 3-4 минути. Добавят се намачканото сирене, накиснатите предварително в малко топла вода стафиди и. Овкусява се с лимоновия сок и пипера (може да се добави и сол, ако сиренето не е достатъчно солено). Плънката се задушава така няколко минути и се дръпва от огъня. Лозовите листа се бланшират във вряща вода до омекване. Отделят се твърдите им части, след което се пълнят с част от плънката и се завиват на сармички. Подреждат се плътно в тенджерка, заливат се с бульон, колкото да ги покрие, и се оставят на тих огън до готовност.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари