100 г гъби
150 г кайма
100 г пилешки дробчета
1 кафена чашка ориз
2 глави лук
1 яйце
червен и черен пипер
магданоз
1 пилешки бульон
сол
масло
листа от цвекло или лозови листа
Задушете в масло нарязаните лук, гъби и дробчета. Дръпнете ги от огъня, щом се поизпари водата. Прибавете смляното месо, 1 яйце, 1 кафена чашка ориз, ситно нарязан магданоз, сол, черен и червен пипер. Разбъркайте добре и оставете сместа да изстине. Попарете листата от цвекло (можете да ги замените с лозови листа) и ги отцедете. Поставете във всеки лист от плънката и завийте малки сармички. Покрийте дъното на една тенджера с няколко листа. Сложете отгоре сармите. Покрийте ги с листа. Залейте ястието с пилешки бульон, приготвен от кубче. Варете 30 минути. Махнете горните листа. Размийте 1 чаена лъжичка препечено брашно в малко топла вода. Сипете ги в ястието. Доварете до готовност. Поднесете сармичките с кисело мляко и малко от получения сос.