Локма - турски толумбички
19 Март 2013
60271
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Първо приготвяме сиропа: кипваме водата със захарта и оставяме 10 минути да заври. Добавяме лимоновия сок и ванилията и отстраняваме от огъня, докато сиропът се изстуди.
Пресяваме брашното и средата правим кладенче. Добавяме водата, едно по едно яйцата, млякото, олиото, пудрата захар, маята (примесена с брашно), солта и ванилията. Омесваме меко тесто /става рехаво, затова се работи с намазнени ръце/. От полученото тесто се шприцоват лентички в силно нагорещено олио или с ръце се откъсват топчета колкото орех и се пържат до златисто. Изваждат се и веднага (горещи) и се пускат в изстудения сироп.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари