В купа разбийте на пяна размекнатата мазнината с 250 гр. захар.
Добавете 1 цяло яйце и 2 жълтъка, след това млякото, брашното, кората от лимон и хубаво разбийте.
Намажете с масло тава за печене с размери 20х30 см и я поръсете с малко брашно, след което изсипете вътре горната смес.
Сложете блата да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20 минути.
В същото време разбийте на гъст сняг белтъците 250 гр. захар и лимоновия сок.
Извадете изпечения блат от фурната, намажете го с конфитюра от кайсии и отгоре равномерно разпределете белтъчния сняг.
Върнете тавата със сладкиша за още 15-тина минути във фурната да се допече, докато белтъците се зачервят.
Извадете готовия сладкиш от фурната, оставете го хубаво да се охлади, нарежете го на кубчета и поднесете.