Изглежда красиво, безкрайно вкусен е и ще стане връхната точка на всеки ваш празник! Забравете простите сладкиши, тази рецепта за Луксозен еклеров десерт е 100 пъти по-добра!
Луксозен еклеров сладкиш
Продукти:
Тесто:
140 г обикновено брашно
125 мл прясно мляко
125 мл вода
120 г масло
10 г захар
5 г сол
4 яйца
Тава за печене 25 х 30 см
Крем:
500 мл прясно мляко
2 яйца
50 г обикновено брашно
50 г масло
10 г ванилова захар
120 г захар
200 мл сметана за разбиване
20 г разтопен шоколад
20 г карамел
Приготвяне:
Изсипете млякото и водата в тенджера, добавете маслото, захарта, солта и брашното и варете сместа при непрекъснато бъркане, за да се получи топка тесто, което не залепва по стените на тенджерата.
Прехвърлете го в купа и щом леко се поохлади, разбийте едно по едно яйцата в тестото до пълното им усвояване.
Постелете тавата с хартия за печене, поставете тестото върху нея и разпределете равномерно.
Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 30 минути.
Докато се пече, можете да приготвите крема.
В купа смесете брашното, захарта, ваниловата захар, яйцата и разбъркайте с бъркалка.
Сварете млякото в тенджера и изсипете приготвената смес в него на тънка струйка.
Варете при непрекъснато бъркане, докато кремът се сгъсти.
Накрая добавете меко масло към крема.
В отделна купа разбийте сметаната до гъст сняг.
Разбъркайте го в крема на порции. Изсипете готовия крем върху изпеченото тесто и загладете.
Приберете в хладилник за 2 часа.
След това украсете десерта с разтопен шоколад и карамел.
Нарежете на малки парченца и сервирайте.
Насладете се на приятния вкус!