ЛУКСОЗЕН еклеров сладкиш за тънко небце! Фин и изискан вкус с тази домашна рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ЛУКСОЗЕН еклеров сладкиш за тънко небце! Фин и изискан вкус с тази домашна рецепта:
ЛУКСОЗЕН еклеров сладкиш за тънко небце! Фин и изискан вкус с тази домашна рецепта:
18956
ЛУКСОЗЕН еклеров сладкиш за тънко небце! Фин и изискан вкус с тази домашна рецепта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Изглежда красиво, безкрайно вкусен е и ще стане връхната точка на всеки ваш празник! Забравете простите сладкиши, тази рецепта за Луксозен еклеров десерт  е 100 пъти по-добра!

Луксозен еклеров сладкиш

Продукти:

Тесто:

140 г обикновено брашно

125 мл прясно мляко

125 мл вода

120 г масло

10 г захар

5 г сол

4 яйца

Тава за печене 25 х 30 см

Крем:

500 мл прясно мляко

2 яйца

50 г обикновено брашно

50 г масло

10 г ванилова захар

120 г захар

200 мл сметана за разбиване

20 г разтопен шоколад

20 г карамел

Приготвяне:

Изсипете млякото и водата в тенджера, добавете маслото, захарта, солта и брашното и варете сместа при непрекъснато бъркане, за да се получи топка тесто, което не залепва по стените на тенджерата.

Прехвърлете го в купа и щом леко се поохлади, разбийте едно по едно яйцата в тестото до пълното им усвояване.

еклерово тесто приготвяне

Постелете тавата с хартия за печене, поставете тестото върху нея и разпределете равномерно.

Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 30 минути.

еклеров блат

Докато се пече, можете да приготвите крема.

В купа смесете брашното, захарта, ваниловата захар, яйцата и разбъркайте с бъркалка.

Сварете млякото в тенджера и изсипете приготвената смес в него на тънка струйка.

Варете при непрекъснато бъркане, докато кремът се сгъсти.

крем за еклери

Накрая добавете меко масло към крема.

В отделна купа разбийте сметаната до гъст сняг.

Разбъркайте го в крема на порции. Изсипете готовия крем върху изпеченото тесто и загладете.

еклеров сладкиш

Приберете в хладилник за 2 часа.

След това украсете десерта с разтопен шоколад и карамел.

Нарежете на малки парченца и сервирайте.

еклеров десерт с крем

сладкиш еклер

Насладете се на приятния вкус!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft