Забравете еклерите, този невероятен еклеров сладкиш е 100 пъти по-добър! Да не говорим, че удоволствието трае по-дълго, защото може да си отрежете 1, 2, 3 и т.н. парчета.
Имаме нужда от:
Горна част:
140 г обикновено брашно
125 мл прясно мляко
125 мл вода
120 г масло
10 g захар
5 г сол
4 яйца
тава с размери 25 х 30 см
За крема:
500 мл прясно мляко
2 яйца
50 обикновено брашно
50 г масло
10 г ванилова захар
120 г захар
200 мл сметана за разбиване
20 г разтопен шоколад
20 г карамел
Приготвяне:
Изсипете млякото и водата в тенджера, добавете масло, захар, сол, брашно и, разбърквайки, сварете компактно тесто, което се отделя от стените на тенджерата.
Прехвърлете го в купа, охладете леко и добавете яйцата едно по едно, като бъркате старателно до поемането на всяко.
Покрийте тавата с хартия за печене, изсипете тестото отгоре и разстелете.
Печете в предварително загрята фурна на 180 ° C за около 30 минути.
Сега пригответе крема.
В купа смесете брашното, захарта, ваниловата захар, яйцата и разбъркайте с бъркалка.
Сложете мляко в тенджера на котлона и изсипете приготвената смес в нея.
Варете при непрекъснато разбъркване, докато кремът се сгъсти.
Накрая разбийте мекото масло в крема.
В отделна купа разбийте сметаната.
Добавете я на части в крема. Изсипете готовия крем върху изпеченото тесто и загладете.
Поставете в хладилник за 2 часа.
След това украсете десерта с разтопен шоколад и карамел.
Нарежете и можете да сервирате.
Да ви е сладко!