Луксозна шоколадова торта с крем карамел: Изключителен десерт - звездата на всяко тържество!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Луксозна шоколадова торта с крем карамел: Изключителен десерт - звездата на всяко тържество!
Луксозна шоколадова торта с крем карамел: Изключителен десерт - звездата на всяко тържество!
69819
Луксозна шоколадова торта с крем карамел: Изключителен десерт - звездата на всяко тържество!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Неописуемо вкусна шоколадова торта с нежен крем карамел - това е предложението ни за празничната трапеза днес. Поднесете я на гостите и ще настъпи гробно мълчание! Истински малък шедьовър, който може да си приготвите съвсем сами у дома, а резултатът ще е като произведение на сладкарското изкуство! Ето рецептата за уникалната Шоколадова торта с крем карамел :

Шоколадова торта с крем карамел

Продукти:

За блата:

5 яйца

100 г кристална захар

130 г обикновено брашно 

30 г тъмно какао

1 ч.л. есенция от ром

щипка сол

50 г смлени орехи

За крема:

50 г кристална захар

150 г сметана за разбиване

50 г масло

250 г маскарпоне

За сиропа:

200 мл течно кафе

2 ч.

л. ванилова захар

За глазурата:

400 г шоколад

2 ч.л. масло

Приготвяне:

Пригответе тестото по следния начин. Разделете яйцата на жълтъци и белтъци.

Сложете щипка сол и ромовата есенция в купата с белтъците и разбийте на пяна.

След това добавете захарта и продължете да разбивате, докато цялата захар се разтвори и се образува гъст сняг.

торта с карамел

След това добавете жълтъците към белтъците един по един на ниска скорост .

Накрая прибавете брашно, смесено с какао, смлени орехи и внимателно объркайте с шпатула с движения отдолу нагоре.

Покрийте форма за печене с диаметър 25 см с хартия за печене тава, изсипете вътре полученото тесто и поставете в предварително загрята фурна на 180°C .

Изпечете до суха клечка.

Изключете фурната, отворете вратата и я оставете във фурната за още 5 минути .

След това извадете блата от формата и го оставете да изстине, за предпочитане върху решетка.

Ако извадите блата веднага, горната част ще се отчупи.

Извадете блата от формата и след охлаждане го нарежете на 4 равни блата.

Бъдете внимателни, когато режете, тъй като блатовете ще бъдат доста тънки. Може и просто да разделите тестото на 4 равни части и да изпечете блатовете един по един, ако имате достатъчно време.

шоколадова торта

Приготвяне на крема: карамелизирайте захарта в съд от неръждаема стомана с незалепващо покритие.

Необходимо е захарта да се разбърква непрекъснато, докато се разтопи и придобие меден цвят. След това дръпнете от котлона.

Трябва да се внимава, тъй като захарта може лесно да загори.

Добавете разбитата сметана на стайна температура към карамелизираната захар .

Разбъркайте леко и върнете на слаб огън. Добавете маслото и разбъркайте, докато се получи рядък компактен крем.

Оставете крема да изстине.

След охлаждане се сгъстява.

Маскарпонето също трябва да е на стайна температура и трябва да се разбърка с вилица, преди да се добави към карамела.

Разбъркайте постепенно с карамела на порции и прехвърлете получения крем за момента в хладилника.

шоколадова торта с крем карамел

За глазурата: начупете шоколада на парчета, добавете към него масло и го сложете на водна баня.

Разбъркайте, докато се образува компактна глазура и оставете да изстине.

Сглобяване на тортата: поставете първия блат в чиния, сиропирайте със сироп от кафе и ванилова захар.

След това нанесете слой от крем карамела.

Продължаваме по същата процедура и подредете сиропираните блатове, мажейки между тях крем.

торта шоколад

Най-отгоре изсипете глазурата.

Оставете тортата да изстине за една нощ, може да украсите и сервирате на следващия ден.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft