6 Април 2015
8851
Снимков материал: pixabay.com
Лукът съдържа вещество, наречено кверцетин , което е в по-големи количества в плодовете , например ябълките . Кверцетинът действа като антиоксидант , но този ефект е много по-изразен, когато веществото се получава от своя естествен източник, какъвто е лукът, а не под формата на изкуствени добавки .
Резултати от различни изследвания показват намален риск от сърдечно-съдови заболявания , белодробен рак и астма при хора, в чиято диета редовно присъстват храни, богати на кверцетин.
Консумацията на повече лук се свързва още и с по-добрата плътност на костите и е от полза за съединителната тъкан.
Редактор: Ива Христова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари