Лучен пай

вход през zajenata.bg
Лучен пай
admin
Добавена от: admin
12547
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото: 
250 гр брашно
1 яйце
100 гр масло
1/2 ч. л. сол
За пълнежа: 
3 големи глави лук
2 с. л. олио
щипка настъргано индий­ско орехче
2 яйца
1 връзка копър
100 мл прясно мляко
черен пипер, сол
 

Брашното се пресява, в средата му се оформя кладенче и вътре се счупва яй­цето. Добавят се солта, нарязаното на кубчета студено масло. Замесва се тесто, като постепенно се доливат около 50 мл студена вода. Тестото се оформя на топка и се увива във фолио. Поставя се на студено (в хладилник) за около половин час. През това време обеленият лук се нарязва на тънко и се запържва до златисто в сгорещеното олио. Тиганът се дърпа от огъня, добавят се черен пипер и сол на вкус. Плънката се оставя да изстине леко. Охладеното тесто се премесва и се разточва на кръг с дебелина около 1 см. Прехвърля се в покрита с хартия за печене форма или тавичка и по стените й се повдига бордюр от тестото. Копърът се нарязва на ситно, яйцата се разбиват с млякото и към получената смес се добавят лучената плънка и копърът. Овкусява се с индий­ското орехче. Пълнежът се изсипва върху тестото и се заравнява добре с шпатула. Паят се слага в загрята умерена фурна и се пече около 30-35 минути. Поднася се топъл.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft