Лучен пирог
22 Декември 2011
6759
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 и 1/4 ч.ч. (250 г) брашно
50 г масло
1 с.л. (10 г) захар
1/4 ч.ч. (50 мл) прясно мляко
20 г мая
750 г кромид лук
100 г сланина
2 бр. яйца
ким
сол
Брашното се пресява, прибавя се разтворената в хладко мляко мая и с маслото, щипка сол и захарта се омесва добре. Оставя се 30 минути да втаса. Тестото се разточва, слага се върху намазана с масло тавичка и се оставя да втаса още веднъж. Лукът се задушава съвсем леко в нарязаната на кубчета сланина, сваля се от огъня и се прибавят яйцата. Сместа се подправя с малко ким и сол, разстила се върху тестото и се пече на умерена фурна. Пирогът се сервира горещ.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари