6 големи глави лук (достатъчни са за 3 листа многолистно тесто)
1 с.л. масло
1 с.л. зехтин
2 дафинови листа
1 с.л. захар
1 с.л. балсамов оцет
3 замразени листа бутер тесто (многолистно тесто)
Разбито яйце
Добавки по желание (или комбинация от тях) – аншоа, каперси, краве сирене, пармезан и пр.
Загрейте зехтина и маслото в тиган с дебело дъно, добавете нарязания лук и дафиновите листа. Запържете ги, докато лукът стане прозрачен. Намалете огъня и добавете захарта, балсамовия оцет и 1 с.л. вода. Оставете лука да се задушава 30-тина минути, като бъркате от време на време и добавяте още малко вода, ако залепне. Цветът на готовия лук трябва да е бледокафяв.
Размразете бутер тестото и направете разрези от вътрешната страна на ръбовете на всеки лист, следвайки очертанията на ръбовете. Разнесете 1/3 от плънката върху всеки лист, като не излизате от очертаните разрези. Отгоре покрийте с добавките по Ваш вкус. Намажете с разбито яйце тестените ръбчета и изпечете всеки тарт за 15-тина минути на предварително загрята на 220 градуса фурна. Намалете температурата на 180 градуса и печете още 15-20 минути, докато тестото стане златисто-кафяво.