Беконът се нарязва на парчета и се запържва до златист цвят. Поставя се върху кухненското руло, за да се отцеди. В същия тиган се запържва и нарязан на филийки лукът с 1 с л олио.
Маята се разтваря в топла вода и се оставя да шупне. Брашното се пресява, добавя се маята, меда и се омесва еластично тесто, като накрая се прибавя солта. Тестото се оформя на топка и се поставя в намаслена купа. Покрива се и се оставя да втаса за 1 час. Втасалото тесто се разточва във вид на правоъгълник и се поръсва с бекона и лука. Навива се на руло. Двата края се съединяват, за да се ппридобие вид "геврек". Поставя в намаслена тава. Покрива се и се оставя за 25 минути. Намазва се с разбит жълтък или олио и се поръсва с овесени ядки (по желание). Пече се в предварително загрята фурна на 200 С за около 35 минути.