Лучен хляб с бекон

вход през zajenata.bg
Лучен хляб с бекон
admin
Добавена от: admin
4135
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

350 г брашно
210 мл вода
1 с л олио
1 ч л мед
2 ч л сол
7 г прясна мая
или 2 1/2 ч л суха мая

70 г бекон
1 глава червен лук

Беконът се нарязва на парчета и се запържва до златист цвят. Поставя се върху кухненското руло, за да се отцеди. В същия тиган се запържва и нарязан на филийки лукът с 1 с л олио.


Маята се разтваря в топла вода и се оставя да шупне. Брашното се пресява, добавя се маята, меда и се омесва еластично тесто, като накрая се прибавя солта. Тестото се оформя на топка и се поставя в намаслена купа. Покрива се и се оставя да втаса за 1 час. Втасалото тесто се разточва във вид на правоъгълник и се поръсва с бекона и лука. Навива се на руло. Двата края се съединяват, за да се ппридобие вид "геврек". Поставя в намаслена тава. Покрива се и се оставя за 25 минути. Намазва се с разбит жълтък или олио и се поръсва с овесени ядки (по желание). Пече се в предварително загрята фурна на 200 С за около 35 минути. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft