Арпаджикът се почиства и се измива. Зехтинът се загрява в тенджерка и в него за около 5 минути се запържва нарязаният на филийки арпаджик. Добавят се маслото и медът и се разбърква енергично около минута. След това арпаджикът се задушава още 5 минути в около 600 мл вода.
Добавят се сметаната и нарязаната наситно мащерка и ако се налага, се доливат още 200 мл вода. Супата ври 5 минути, овкусява се със стритото кубче зеленчуков бульон и черен пипер, и накрая се сгъстява с разтвореното в 50 мл вода нишесте, което се долива на тънка струя към супата. Вари се още 1–2 минути и се дръпва от огъня.
Кашкавалът се разпределя върху двете филийки и се запича. Супата се сервира, като филийките с кашкавал се разделят на половината и във всяка купичка се слага по половин филийка, която се залива с топлата супа.