лучена яхния с кюфтенца
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
22 Декември 2011
62299
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
6 големи глави лук
1 дафинов лист
2 с. л. брашно
1 домат
1 к. ч. ориз
5-6 с. л. олио
6-7 щипки чубрица
1 яйце
500 г кайма
черен пипер на вкус
Лукът се реже надребно и се пържи в тенджера със загрято олио. След като леко се запържи, се слага малко вода и се похлупва, за да се задуши, като се добавя и щипка сол.
Каймата се овкусява с чубрицата, черния пипер, яйцето и измития ориз, омесва добре и с нея се оформят малки кюфтенца.
Доматът се настъргва на ренде и в него се размива брашното. Кюфтенцата се слагат при лука, добавят се доматът с брашното и дафиновият лист и яхнията се оставя да къкри на тих огън 10-15 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари