Лучник от старите тефтери

вход през zajenata.bg
Лучник от старите тефтери
admin
Добавена от: admin
18663
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г брашно
1/2 с.л. суха мая
1 бр. яйце
1 ч.л. сол
1 с.л. шарена сол
1/2 с.л. захар
2 с.л. олио
2 с.л. кисело мляко
За плънката:
400 г червен лук
3 с.л. гювеч (консерва чушки с доматен сок)
свинско месо (по желание)
100 г сирене
чубрица, магданоз, девисил, джоджен, черен пипер, сминдух
1 бр. яйце за намазване
2 с.л. олио

Брашното с маята се пресява три пъти. Прибавят се яйцето, шарената сол, готварската сол, захарта, олиото, киселото мляко и 150 мл хладка вода. Замесва се меко тесто. В подходящ съд се задушава месото (ако се прави с плънка от месо) до готовност, след което се прибавя лука (задушен в олио или масло с малко сол). Добавят се чушките с доматения сок и се оставя на котлона за 10 минути. Сваля се от огъня, прибавят се подправките, натрошава се сиренето и се разбърква добре. Тестото се разделя на две части - едната да е малко по-голяма. Разстила се в тавичката, в която ще се пече, като краищата излизат навън. Изсипва се плънката и се захлупва с другата част. Краищата се прищипват внимателно. Отгоре се маже с яйце и се пече около 40 минути. Не е необходимо да втасва. Тестото почива само 15-20 минути, докато се приготвя плънката. След като се опече, се поръсва с малко вода и се покрива с кърпа, за да омекне.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft