Понякога дори нямам време да ги напълня с кондензирано мляко. Роднините ядат деликатеса, докато са още топли, без да чакат покана за чай. Но захарните пурички в началото предизвикаха недоумение.
Факт е, че захарните пурички с портокал се приготвят по малко по-различен начин. И на външен вид са по-крехки и изискани . Сега ги правя всяка събота. Не е изненадващо, че гостите винаги са у нас на този ден.
Съставки
Захар 250 гр
Пшенично брашно 65 g
портокал 1 бр
Масло 125 гр
Подготовка
Разтопете маслото в тенджера на слаб огън. Смесете брашното със захарта. Към тях добавете 125 г портокалов сок и кората от половин портокал. Налейте разтопено масло.
Разбийте съставките до гладка смес. Покрийте тестото със стреч фолио и оставете в хладилник за една нощ. Сутрин застелете голям лист за печене с пергамент.
С помощта на шпатула разпръснете тестото върху пергамента на малки тънки правоъгълници. Направете ги с размери 15 на 7 см.
Печете парчетата, предварително загряти до 180 ° C, за максимум 15 минути. Пуричките трябва да придобият златист оттенък. След това внимателно ги отделете от пергамента с шпатула.
Печете за още 20 секунди.Докато са топли, те остават гъвкави. Навийте на пурички. Можете да увиете няколко наведнъж.
Извадете формата само когато бисквитката е напълно твърда. Оранжевите захарни ролки са деликатни деликатеси, които се сервират с ванилов сладолед или мус торта. Този десерт ще допълни идеално чаша силно кафе или горещ шоколад.
Насладете им се!