Не можем да си представим лятото без красивата, червена, сочна, уханна и вкусна диня.
Както знаем, всяко място по света си има своите кулинарни особености и днес ще ви разкажем как сервират динята в македонския град Струмица. Когато опитате това студено предястие, буквално ще ви "събори" с невероятния си освежаващ вкус.
Любеница по Струмски
Необходими продукти:
- една голяма зряла диня
- 3-4 парчета овче сирене
Начин на действие:
Почистете динята и я охладете добре в хладилник. Извадете сиренето от саламурата и го натрошете на парчета.
Може да поръсите сиренето директно върху динята, но могат да се сервират и отделно, така че всеки да комбинира и да си вземе колкото иска. Важно е сиренето и динята да са добре охладени.
Обикновено се ядат за вечеря или когато не сте много гладни (като предястие).
За някои това е необичайна комбинация, сладка диня - солено сирене, но нали знаете какво казват: противоположностите се привличат. Опитайте и се убедете сами. Към тази комбинация можете да добавите и черни маслини, също е много вкусно.
Ето още няколко добри комбинации: черно грозде (а може и бяло) със сирене или кашкавал и ядки; пъпеш, чушки и сирене, пъпеш и прошуто, диня, сирене и чушки, всякакво грозде и сирене.