Тези пилешки дробчета с лук и сметана се правят скоростно и лесно
Предлагаме ви рецептата за най-вкусните пилешки дробчета с лук и сметана, които се правят за нула бройки. Великолепни стават, ще знаете, и страшно апетитни.
Трябват ни 500 грама пилешки дробчета, 500 грама лук, половин чаша бяло вино, масло, 250 грама сметана, черен пипер, сол на вкус.
Първо трябва да си почистим пилешките дробчета, както се полага. Измиваме си ги после и ги отцеждаме. Взимаме лука и го нарязваме на полумесеци.
Поставяме в една тенджера заедно дробчетата и нарязания лук, прибавяме към тях малко масълце, посоляваме ги и сипваме и бялото вино. След това ги оставяме да си къкрят на умерен огън, похлупени с капак, за да се задушат по-хубаво.
Следим ги и като видим, че течността се е изпарила, прибавяме към тях сметаната. Поръсваме с черния пипер, разбъркваме хубаво и оставяме на котлона да продължи да се готви, докато се сгъсти.
Щом вече е напълно готово, поръсваме си вкусното ястие със ситно нарязан пресен магданоз и го сервираме на трапезата. Тези дробчета с лук и сметана стават нещо превъзходно. Може да си ги хапнете и като основно ястие, но и като мезе.
Ако искате добавки, спокойно бихте могли да сложите вътре и малко гъби, че дори и настърган кашкавал. Тогава и в заведенията няма да намерите такава разкошотия. Но и към автентичната ни рецепта да се придържате, пръстите ще си оближете и ви го гарантираме.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!