За плънката:
400 гр. смляно месо
нарязан лук
малко черен пипер, сол, вода
(всички съставки се объркват добре)
За корите:
500 гр. брашно
Има много рецепти за бюрек, но малко от тях са истински. Това е една фантастична и сполучлива рецепта за най-любимото ястие на всеки балканец!
Замесете тесто от 500 гр. брашно, малко сол, олио и вода. Тестото трябва да е еластично. Оставете го да почине 20 минути, разделете го на топчета и от тях разточете тънки кори.
По ръба на всяка кора сложете от плънката, след което ги навийте на руло от двете страни, разрежете наполовина и завийте малки охлюви.
Подредете ги в намазнена тавичка и печете около 30 минути на 250 градуса.
Изпечените бюречета напръскайте със студена вода с малко сол, след което ги върнете още малко във фурната.
Извадете ги от фурната и оставете малко да да се охладят и омекнат.