Бухтите са любима закуска не само на децата, но и на възрастните. Макар да са по-калорични, те редовно присъстват на трапезата ни, поради което е добре да се научим как да ги приготвяме по различен начин, пише gotvach.bg.
Ето 5 рецепти за бухти от цял свят, които коренно се различават една от друга:
Необходими продукти : 1/4 л вода, 4 с.
Начин на приготвяне: Водата се слага за заври и към нея се добавят последователно маслото, солта и брашното. Разбърква се добре до получаването на гладко тесто. Сваля се от котлона и след като изстине към него се добавят и яйцата. Разбърква се до пълното поемане на яйцата. От тестото се гребва с лъжица и се пуска малко количество в сгорещена мазнина. Пържи се до златисто и готовите бухти се поднасят, поръсени с пудра захар.
Китайски бухти
Необходими продукти : 1 ч. ч. брашно, 3 разбити на сняг белтъка, 4 с. л. пудра захар, няколко листенца от цвят на магнолия.
Начин на приготвяне : От всички продукти се замесва тесто, към което накрая се прибавят и листенцата магнолия. От него се оформят топчета, които се пускат в сгорещена мазнина и се пържат до порозовяване. Сервират се поръсени с пудра захар.
Гръцки бухти
Необходими продукти: 1 ч. ч сварени кестени, 6 яйца 1 ч. ч. захар, 1 к. ч. брашно.
Начин на приготвяне : Кестените се стриват на пюре и към тях последователно се прибавят жълтъците, захарта, брашното и белтъците и всичко се разбърква. Тестото се изсипва в малки формички и се пече на фурна до пълна готовност.
Белгийски бухти
Необходими продукти : 3 ябълки, 5 к. ч. брашно, 2 с. л. масло, 2 с. л. пудра захар, 30 г мая, 2 яйца, 1 ч. ч. прясно мляко.
Начин на приготвяне: Към брашното се прибавят последователно маслото, захарта, разбитите жълтъци, млякото размито с маята и разбитите на сняг белтъци. Прави се тесто, което се оставя да престои 3 часа. Разточва се и от него се правят малки квадратчета, в които се слага резен обелена ябълка и след това се притискат с пръсти. Бухтите се изпържват, отцеждат се и са готови за сервиране, поръсени с пудра захар.
Германски бухтички
Необходими продукти: 100 мл червено вино, средата на 1/4 хляб, 2 с. л. пудра захар, 2 белтъка.
Начин на приготвяне: Средата на хляба се нарязва на филии, които се потапят в смесените вино и захар. След това всяка филия се потапя в купа, в която са разбити белтъците и така приготвените бухти се изпържват до златисто.