В сезона на пресните зеленчуци ви представяме вкусните и бързи тиквички по селски
Лято е – сезонът на почивките, морето и здравословната храна с изобилие от пресни и свежи зеленчуци. Добре е поне за малко да пречистим организма си от тежките храни и месото и да се разтоварим с леки и същевременно вкусни ястия.
Затова ви споделяме рецептата за скоростни тиквички по селски, от които просто пръстите ще си изядете.
Тиквички по селски – една лесна, много бърза и още по-вкусна рецепта за всеки ден
За рецептата са ви необходими шест броя тиквички, шест домата, стотина грама моцарела, шест лъжици зехтин, щипка риган, две скилидки чесън, черен пипер и сол на вкус.
И така – първо задушете тиквичките за време около пет минути и ги нарежете по диагонал. Така нарязани ги подредете в една тавичка, след което нарежете на кръгчета доматите и моцарелата, а после ги подредете между тиквичките.
Отделно разбъркайте счукания чесън, ригана и зехтина, и прибавете към тях черния пипер и солта. Цялата тази получена смес хубаво и равномерно изсипете върху тиквичките, доматите и моцарелата в тавата, а после ги запечете на горния реотан на фурната, докато моцарелата се разтопи.
Получава се наистина бързо, лесно и адски вкусно ястие, което върви, както за обед, така и за вечеря. А ако към него прибавите и чашка узо или хубава лека ракия, удоволствието ви е гарантирано двойно.
Желаем на всички добър апетит и очаквайте през идните дни нови и вкусни рецепти с тиквички и други сезонни зеленчуци – традиционни български и екзотични чуждестранни.