Перфектният есенен сладкиш! Толкова вкусен, че запрятам ръкави да го приготвя даже ако съм смъртно уморена!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Перфектният есенен сладкиш! Толкова вкусен, че запрятам ръкави да го приготвя даже ако съм смъртно уморена!
Перфектният есенен сладкиш! Толкова вкусен, че запрятам ръкави да го приготвя даже ако съм...
20111
Перфектният есенен сладкиш! Толкова вкусен, че запрятам ръкави да го приготвя даже ако съм смъртно уморена!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Нито един купешки сладкиш не може да се сравни по вкус с ароматните домашно приготвени печива. Въпреки това, не всяка домакиня има възможност да отдели много време за приготвяне на сложни пайове и сладкиши. В този случай на помощ идват прости рецепти, които могат да бъдат изпълнени възможно най-бързо.

Една от тези рецепти е тази за сладкиш с плодове и извара, която се приготвя без използване на кухненски робот. Процесът на приготвяне на тестото ще отнеме не повече от 15 минути, а след още 40 минути на масата ще има домашно приготвен топъл сладкиши, които цялото семейство ще хареса, защото ухае неустоимо на есен. Ето необходимите продукти за лекия и свеж Есенен галет с плодове :

Есенен галет с плодове

Продукти за тестото:

  • брашно - 270 гр;
  • извара - 200 гр;
  • масло - 100 г;
  • яйце - 1 брой;
  • бакпулвер - 1 ч.л.;
  • захар - 80 g;
  • сол - щипка;
  • нишесте - 1 супена лъжица;
  • плодове или горски плодове - 500 гр.

Приготвяне:

Добавете бакпулвера и щипка сол в купа с пресятото брашно и разбъркайте добре. Добавете студено масло, нарязано на малки парченца към съставките и разтрийте всичко с ръце, докато стане на трохи.

маслено тесто продукти

Към трохите добавете яйце (оставете малко яйце за намазване на галета преди печене) и извара и омесете хомогенно тесто, което не лепне по ръцете.

топка маслено тесто

Прехвърлете тестото върху хартия за печене и го разточете на слой с диаметър около 30 см.

кора маслено тесто

За да се сгъсти сокът, който се отделя при печенето на плодовете, трябва да поръсите тестото с една супена лъжица нишесте, оставяйки от краищата около 3 см.

Върху нишестето се поставя плънката. Поръсете плодовете със захар. По желание можете да добавите към захарта канела или ванилова захар. Аз използвах сини сливи, но става също така вкусен с круши, ябълки или каквито плодове имате под ръка.

тесто със сливи

Внимателно прегънете краищата на тестото върху плънката и намажете тестото с останалото яйце.

плодове в тесто

Поръсете отстрани със захар. Печете галета в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 40 минути.

плодов галет

есенен сладкиш със сливи

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft