Моите деца обожават тези Царски банички ! Защо царски ли? Защото вместо със сирене ги пълня с нещо много по-вкусно (е, и по-скъпичко). Рецептата е бърза и лесна, а вместо да ги пека в тези жеги, ги приготвям лесно на обикновен тиган.
Царски банички
Продукти:
- 3 пилешки филенца
- 6 тънки лентички кашкавал (или топено сирене)
- 300 г кори за баница
- 20 г масло
- 2 супени лъжици зехтин
- сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
1. Овкусете месото от двете страни. Разтопете маслото в широк тиган и запържете месото от двете страни за 2 минути.
Снимка: YouTube
2. Отворете една кора и я сгънете на две. В единия край се слага парче сирене/кашкавал, след което се покрива с друга кора, също прегъната. Поставя се парче месо, а отгоре се слага третата нагъната кора.
Снимка: YouTube
3. Върху третата кора отново поставете парче сирене. Подгънете краищата приблизително на 1,5 см, за да не изтече сиренето, след което сгънете кората докрай.
Снимка: YouTube
4. Разтопете малко масло със зехтин, след което сгънатите "пакетчета" се пускат в тигана с "шева" надолу и се покриват с капак. Запържете ги по 3 минути от всяка страна.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!