Любимият конфитюр на всяка палачинка
14 Юли 2014
10054
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
1 стъпка: Измийте кайсиите и почистете от ядките. Нарежете на парчета, поставете ги в голяма тенджера и добавете сока от ябълки. Варете, докато сместа заври, след което намалете температурата и оставете сместа още 10 минути, докато кайсиите омекнат.
2 стъпка: В сместа добавете захарта и сока от 1 лимон, след това разбъркайте. Оставете да ври на умерена температура още 20 минути.
3 стъпка: Махнете тенджерата от огъня, след което в горещия конфитюр добавете парчето масло, разбъркайте добре и оставете сместа малко да се охлади (10-15 минути). Така приготвения конфитюр насипете в горещи буркани, затворете добре и оставете на тъмно и хладно място.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари