Любимият ми кекс от ябълки винаги печели сърцата на всички (видео)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Любимият ми кекс от ябълки винаги печели сърцата на всички (видео)
Любимият ми кекс от ябълки винаги печели сърцата на всички (видео)
75534
Любимият ми кекс от ябълки винаги печели сърцата на всички (видео)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вземам домашно масло за този десерт, от село. Необходими са около 100 грама. Е, може да го замените с 200 милилитра растително масло. Във всеки случай този ябълков десерт е нещо изключително! В кексът има около 1,5 килограма ябълки. Да, имате нужда от килограм и половина!

 

Днес редакционната ни колегия ще ви кажа как да направите ябълков кекс. Райско вкусно!

кекс С ЯБЪЛКИ

СЪСТАВКИ

1,5 кг ябълки
4 яйца
350 г брашно
200 г захар
200 мл растително масло
250 г заквасена сметана или кисело мляко
10 г ванилова захар
15 г бакпулвер
Шипка сол

 

ПОДГОТОВКА

В удобен съд смесете заквасена сметана (или класическо кисело мляко) със захар, ванилия и яйца. В този случай оставете 1 жълтък за украса на десерта. Изсипете растително масло и разбъркайте добре.

Добавете брашно и щипка сол. Тестото трябва да е гладко като дебела  палачинка.

Обелете ябълките, отстранете сърцевината от тях. Настържете ябълките. Изпратете ги направо в тестото, за да не потъмнеят.

Накрая добавете бакпулвера към ябълките. Намажете тавата за печене (25 см в диаметър) с масло и брашно или покрийте с хартия за печене. Изсипете тестото във формата, намажете горната част на кекса с разбит жълтък.

Печете баницата в предварително загрята на 180 градуса фурна за час и двадесет минути.

По желание поръсете готовия ябълков пай с пудра захар. Добър апетит!

А за да се запознаете по-подробно с рецептата, гледайте видеото от кулинарния канал на циганката Галина. Всички нейни рецепти излизат от първия път и с гръм и трясък!

 

Предлагам ви също да се запознаете със селекцията ни от рецепти за ябълков пай . Познати рецепти, както и малко по-трудни за истински гастрономи!

Следващия път опитайте да експериментирате: смесете масло с ябълки. Освен това се получава много вкусно.

Сигурна съм, че този сладкиш определено ще се хареса както на деца, така и на възрастни!

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft