Любов от първа хапка е, а се прави елементарно. просто няма начин да не Ви се получи!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Любов от първа хапка е, а се прави елементарно. просто няма начин да не Ви се получи!
Любов от първа хапка е, а се прави елементарно. просто няма начин да не Ви се получи!
15633
Любов от първа хапка е, а се прави елементарно. просто няма начин да не Ви се получи!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес Ви предлагаме рецепта за една различна мусака, а именно мусака с дробчета и гъби . Любов от първа хапка е, а се прави елементарно.

Всеки ще се справи отлично, просто няма начин да не ви се получи.

Трябват ни кило и половина пилешки дробчета, две глави лук, два моркова, една червена чушка, 200 грама гъби, два домата, сол на вкус, черен пипер, чубрица, босилек.

А за заливката взимаме само две яйца, една кофичка с кисело мляко, две лъжици царевично нишесте.

Първо трябва да вземем една йенска тавичка и на дъното й да наредим нарязания на шайби лук. След това го поръсваме със сол на вкус и слагаме чубрица и черен пипер.

Отгоре нареждаме пилешките дробчета, които също са нарязани и пак ги поръсваме с подправките. Идва ред да поставим и нарязаните гъби, моркови и чушката.

Разбъркваме леко с дробчетата и пъхаме тавичката в загрятата вече фурна, за да се запече. Добре е ако тази йенска тавичка си има и капак, за да похлупим вкусотията.

Трябва да печем в силна фурна, но от зеленчуците се появява доста сок. Затова веднага щом се появи течността, махаме капака и оставяме ястието да се пече вече отхлупено.

Когато видим, че вече се е запекло, отгоре нареждаме нарязаните на кръгчета домати. Посоляваме отново леко и поръсваме и с босилек. Връщаме във фурната и печем, докато доматките не получат лек и апетитен загар.

Накрая остава само да си добавим отгоре и заливката, която преди това сме си приготвили от трите посочени за нея съставки. Поливаме обилно и връщаме във фурната, за да се допече.

Когато печем заливката, температурата на печката трябва да е 200 градуса, не повече. Сервираме мусаката докато е още топла и се получава нещо наистина фантастично.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft