Любов от първата хапка: Пухкави джобчета, на които никой не може да устои!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Любов от първата хапка: Пухкави джобчета, на които никой не може да устои!
Любов от първата хапка: Пухкави джобчета, на които никой не може да устои!
24160
Любов от първата хапка: Пухкави джобчета, на които никой не може да устои!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

600 грама брашно
2 супени лъжици зехтин
10 грама захар
10 грама - 15 грама сол
50 милилитра бира
1/2 кубче жива мая
200 милилитра топла вода
150-200 грама филирано пуешко месо
150-200 грама кашкавал на слайсове
1 жълтък за намазване + 1 супена лъжица прясно мляко
10 грама маково семе за поръсване
20-30 грама краве масло за намазване на питките
сол или шарена сол според вкуса

Начин на приготвяне:

В купа сложете брашното, добавете захарта, солта, зехтина, бирата и маята, размита във водата. Разбъркайте с дървена бъркалка, а след това с ръце омесете тесто.

Хубаво е да престои около час, за да втаса.
След това го разделете на равни части и оформете топки. Подредете ги в застлана с лист пергамент тавичка. Намажете със смес от разбит жълтък и прясно мляко. Поръсете с маково семе, загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 30-35 минути.
Охладете питките и разрежете през средите. Намажете с краве масло, подправете със сол или шарена сол, гарнирайте с пуешко месо, кашкавал и запечете за още 10 минути. Поднесете джобчетата топли и се насладете на вкуса им.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft