Любов от първата хапка: Пухкави джобчета, на които никой не може да устои!
10 Юли 2017
24160
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
600 грама брашно
2 супени лъжици зехтин
10 грама захар
10 грама - 15 грама сол
50 милилитра бира
1/2 кубче жива мая
200 милилитра топла вода
150-200 грама филирано пуешко месо
150-200 грама кашкавал на слайсове
1 жълтък за намазване + 1 супена лъжица прясно мляко
10 грама маково семе за поръсване
20-30 грама краве масло за намазване на питките
сол или шарена сол според вкуса
В купа сложете брашното, добавете захарта, солта, зехтина, бирата и маята, размита във водата. Разбъркайте с дървена бъркалка, а след това с ръце омесете тесто.
Хубаво е да престои около час, за да втаса.
След това го разделете на равни части и оформете топки. Подредете ги в застлана с лист пергамент тавичка. Намажете със смес от разбит жълтък и прясно мляко. Поръсете с маково семе, загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 30-35 минути.
Охладете питките и разрежете през средите. Намажете с краве масло, подправете със сол или шарена сол, гарнирайте с пуешко месо, кашкавал и запечете за още 10 минути. Поднесете джобчетата топли и се насладете на вкуса им.
След това го разделете на равни части и оформете топки. Подредете ги в застлана с лист пергамент тавичка. Намажете със смес от разбит жълтък и прясно мляко. Поръсете с маково семе, загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 30-35 минути.
Охладете питките и разрежете през средите. Намажете с краве масло, подправете със сол или шарена сол, гарнирайте с пуешко месо, кашкавал и запечете за още 10 минути. Поднесете джобчетата топли и се насладете на вкуса им.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари