За тестото:
3 яйца
1 ванилия
2 чаши захар (200 гр.)
1 бакпулвер
1 чаша прясно мляко (200 мл)
1 чаша олио (200 мл)
3 чаши брашно (200 гр.)
1 голяма лъжица канела
400 грама смес от сушени плодове и ядки, нарязани на ситно:
червена боровинка
орехи
стафиди
сушени кайсии
сушени смокини
фурми
сушен ананас и пр.
кората на 1 лимон
кората на 1 портокал
1 настърган шоколад (100 гр.)
Сместа за тестото се разбива с мискер - първо яйцата, а след това постепенно се добавят и останалите продукти. След това към тестото се добавят 400 грама смес от сушени плодове и ядки, нарязани на ситно.
Сместа се разбърква с лъжица, докато стане еднородна на цвят. След това се добавят лимоновата и портокаловата кора, както и настърганият шоколад.
Всичко се смесва добре с лъжица и се поставя във форма за кекс или кръгла тава, намазана с масло, след което сместа се поръсва с брашно.
Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор 50 минути (55 минути без вентилатор).
Изважда се и се поставя обърнат върху дъска или решетка. Докато е още топъл, се поръсва с канела.
След като изстине, се покрива със салфетка, поставя се в плик и се затваря хубаво. Така се съхранява в хладилник, може и до 2 месеца.