В дълбок съд се поставят брашното, маслото, 4 жълтъка - от не много големи яйца, и щипка сол. Замесва се хубаво хомогенно тесто, което се оставя в хладилник или в студена стая да престои, докато се приготвя плънката.
Междувременно бадемите са попарват във вода, за да може по-лесно да се обелят. В друг съд се разбиват белтъците със 150 гр. пудра захар, докато се получи гъста пяна. Белените бадеми се поставят в блендер и се нарязват на едро, след което се добавят към белтъците.
Тестото се разделя на 33 топки, а може и по-малко, ако искате бисквитките-писма да бъдат по-големи. С точилка се разточва правоъгълна кора и върху нея се поставя по една чаена лъжичка от плънката с белтъци. След това с лек натиск се запечатват краищата на тестото от всички страни като плик и се поставят в тава върху хартия за печене. Процедурата е същата за всички топки. Печете на 160-170 градуса в зависимост от фурната 10-12 минути. Когато изстинат, се поръсват с пудра захар.