Случвало ли се е вкусът на някое ястие да ви остави без думи? Е, точно такава е днешната ни рецепта с пиле . За нея ви трябват най-обикновени бутчета, които обаче ще изпечем в сочен сос с ароматни гъбки.
Любовно пиле по френски
Продукти:
5 големи пилешки бутчета
250 гр. гъби печурки
150 гр. топено сирене (за мазане)
220 гр. кашкавал
200 мл бяло вино
2 с.л. зехтин
черен пипер на вкус
1 с.л. подправка за пиле
Приготвяне:
Почистете пилешките бутчета и ги разполовете на горно и долно бутче.
В купа разбъркайте на гладък сос майонезата, зехтина, подправката за пиле, черен пипер на вкус и топеното сирене.
Гъбите почистете и нарежете на парчета.
Сложете в тава парчетата месо, отстрани добавете гъбите и отгоре сложете получената майонезена смес. С ръце я втрийте хубаво в месото, така че да са овкусени всички парчета.
Налейте виното и покрийте тавата с алуминиево фолио. Сложете във фурната на 200 градуса за 1 час, след което махнете фолиото и печете още 20 минути.
Настържете кашкавала на ренде, извадете тавата, поръсете обилно с него върху месото и поставете отново във фурната до разтопяване на кашкавала около 10-тина минути.