Любовно суфле с Камамбер

вход през zajenata.bg
Любовно суфле с Камамбер
admin
Добавена от: admin
5695
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за 2 порции:
2 белтъка
2 с.л. настърган Пармезан
1 с.л. масло
2-1/4 ч.л. брашно
щипка смляно индийско орехче
щипка лют червен пипер
1/2 чаша прясно мляко 2%
1/3 чаша настъргано сирене Грюер или швейцарско сирене
30 гр. Камамбер
1-1/2 ч.л. шери или пилешки бульон
1/2 ч.л. Дижонска горчица
1 жълтък, леко разбит
щипка кремотартар
щипка сол

Оставете белтъците на стайна температура за 30 минути. Намажете две формички за суфле с вместимост 225 гр. и леко ги поръсете с пармезан.
В малък тиган за сос разтопете маслото. Прибавете брашното, като бъркате с тел, след това индийското орехче и лютия пипер; разбъркайте до гладка каша; постепенно добавяйте млякото. Оставете да заври на среден огън; гответе, бъркайки, за 2 минути или докато се сгъсти. Намалете температурата; прибавете сиренето Грюер, Камамбера, шерито и горчицата и бъркайте, докато сирената се разтопят. Махнете от огъня. Прехвърлете в малка купа.
Разбъркайте малко количество от горещата смес в жълтъка; върнете всичко в купата, като бъркате непрекъснато. Оставете леко да се охлади.
В малка купа с чисти бъркалки разбийте белтъците, кремотартара и солта, докато се образуват твърди връхчета. С шпатула прибавете белтъците към сместа със сирената и бъркайте внимателно, докато се хомогенизират. Прехвърлете в приготвените формички.
Изпечете суфлето на 190 градуса за 18-22 минути, или докато повърхността се надигне, а средата изглежда втвърдена. Поднесете веднага. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft