Люси от "Ергенът" меси козунак за чудо и приказ - ето нейната рецепта, стъпка по стъпка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Люси от "Ергенът" меси козунак за чудо и приказ - ето нейната рецепта, стъпка по стъпка:
Люси от "Ергенът" меси козунак за чудо и приказ - ето нейната рецепта, стъпка по стъпка:
803
Източник: Ladyzone
Люси от "Ергенът" меси козунак за чудо и приказ - ето нейната рецепта, стъпка по стъпка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези от вас, които следят риалитито "Ергенът" по бТВ със сигурност си спомнят Людмила Костадинова от първия сезон на романтичното предаване. Там тя се очерта като една от най-колоритните кандидатки за сърцето на Виктор Стоянов, а нейна "запазена марка" бяха красивата й усмивка и крилатата фраза "Логика - няма!".

Коя е Люси Костадинова от "Ергенът"?

В реалния живот Люси се занимава с дамска мода.

Баща й е известен скулптор, който гордо заявява, че дъщеря му е най-красивото му произведение. Вярва, че ако една жена може да готви, вече е доста по-близо до сърцето на любимия си мъж. Тя самата обича да меси, готви с майка си, а многобройното й семейство често се събира на празници на големи трапези. Във видео за Ladyzone тя показва как се прави велик великденски козунак .

"Бял дим готви се - черен дим - сготвено е!" Това е фраза, която често повтаря майката на Людмила. Тя самата също меси козунаци за Великден, но Люси решава, че може да се справи по-добре. Козунакът, който замесва, е от изпробвана рецепта на приятелка и винаги се получава. Докато го приготвя, е облечена в 100-годишна народна носия, която е била на баба й. Ръкавите са ръчно украсени с фина дантела, плетена на една кука.

Люси Ергенът козунак

Снимка: YouTube

Освен няколко носии, Люси пази и много спомени за миналото на рода си - за крадене на мома, семейство с древен занаят масларство, боядисване на 60 яйца за Великден, и още много.

козунак с масло

Снимка: YouTube

Тайната на вкусния великденски козунак според Люси е топлата стая, в която се замесва, и удрянето на тестото от 70 - до 100 пъти. Така се активира глутенът и тестото става на конци. 

Ергенът Люси козунак

Снимка: YouTube

Велик великденски козунак от Люси от "Ергенът"

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 200 мл прясно мляко
  • 1 кафена чаша захар
  • 20 г жива мая
  • 3 с.л. мас или масло
  • 600 г брашно
  • 1 ванилия
  • 1/2 кора лимон
  • стафиди (може бадеми или локум)

За намазване

  • 1 жълтък + 2 с.л. кисело мляко
  • захар за поръсване

Приготвяне:

Цялата процедура - от замесването на тестото до крайния резултат - гледайте във видеото:

козунак Люси Ергенът

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft