Лют сос с топено сирене
22 Декември 2011
11966
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 щафетка топено пушено сирене
100мл сухо бяло вино
30мл зехтин (олио)
100мл вода
100мл прясно мляко
щипка сол
щипка бял пипер
1 лютиво зелено чушле
Топеното сирене се обелва и се слага в тиган на загрят котлон за разтопяване. Добавя се водата, млякото, бялото вино, зехтинът, похлупва се и се оставя да къкри на степен 2 на котлона. От време на време се разбърква с дървена лъжица, за да не загори. След като леко се сгъсти се слагат солта и белия пипер, похлупва се и се оставя на изклщчен котлон да къкри. Чушлето се измива, изчиства се от семенника и жилките на семенника, нарязва се на тънки ивици, след което се надребнява на ситно и се добавя в соса. Поднася се в сосиера изстинал, заедно с препечени филийки или брецели.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари