Люта пилешка супа
15 Декември 2012
8707
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1/2 бр. (400 г) пиле
4-5 бр. (100 г) люти чушки
2-3 бр. (150 г) домати
1 глава (50 г) кромид лук
4-5 скилидки чесън
магданоз
сол
Пилето се залива със 7-8 ч.ч. подсолена вода и се слага на огъня да ври. Когато месото на пилето омекне, се прибавят нарязаните люти чушки, предварително опечени, обелени и почистени от семето и дръжките, ситно нарязаният лук и обелените и нарязани на ситно домати. След като ври още 10-15 минути, пилето се изважда и се обезкостява. Месото се нарязва на малки парченца и се прибавя в супата заедно със счукания чесън. При поднасянето й супата се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари