Люта пилешка супа
22 Декември 2011
9100
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 с л зехтин
340 г пилешки гърди
1 глава червен лук
1 с л брашно
1,5 л пилешки бульон
500 мл доматен сок
420 г консервирана царевица
2 червени люти чушки
пресен кориандър
Пилешкото месо се запържва заедно с 1 с л зехтин. Месото се изважда и се нарязва на парчета. Останалият зехтин се добавя в същата тенджера. Запържва се лукът, който е нарязан на дребно. Когато омекне се прибавя брашно. Готви се при непрекъснато бъркане 1-2 минути. Добавя се постепенно доматеният сок и бульонът. Супата се вари до сгъстяване и кипване. Прибавя се отцедената от водата консервирана царевица, пилешкото месо. Добавят се наситнени люти чушки.
Супата се затопля, без да се кипва. При сервирането се поръсва със ситно нарязан кориандър.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари