Люта топеница с чушки и сирене - направи я и друга манджа не ти трябва!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Люта топеница с чушки и сирене - направи я и друга манджа не ти трябва!
Люта топеница с чушки и сирене - направи я и друга манджа не ти трябва!
21361
Люта топеница с чушки и сирене - направи я и друга манджа не ти трябва!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В топли, горещи и спарени дни, когато буквално няма какво да ядете, можете да приготвите тази освежаваща салата със сирене . С тази рецепта ще получите две в едно.

„Необичайното приготвяне на чушки в олио с мариновано сирене може да ви бъде цялостно ястие и да не ви трябва нищо друго.“ Салатата е освежаваща и засищаща. Така че опитайте моя начин и гарантирам, че ще останете изумени.

Тази салата ми е една от любимите вкъщи, а може би и най-любимата, а като изстине хубаво изчезва от масата за миг“, споделя Валентина, чиято рецепта ще ви издадем днес. Ето какво ви трябва за нейната Люта топеница с чушки и сирене :

Люта топеница с чушки и сирене

Продукти: 

  • 20 печени чушки
  • 10 печени люти чушки
  • 1 краставица
  • 2 моркова
  • 1 глава чесън
  • 100 г листа магданоз
  • 200 г сирене
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 50-100 мл слънчогледово олио
  • алкохолен или ябълков оцет, навкус
  • сол, черен пипер, сух магданоз

Приготвяне: 

Първо измийте добре чушките, избършете ги, за да отстраните влагата и ги изпечете. След като изстинат в найлонов плик, ги обелете и наредете в купа. Не е нужно да ги изстисквате от течността, която ще пуснат, защото именно тя им придава сочност на салатата.

Нарежете сиренето на средни или колкото "хапка" кубчета. Сложете ги в купа и ги поръсете с малко сух магданоз или босилек, смлян черен пипер, поръсете ги със зехтин (около 2 с.л.), след което бавно разбъркайте внимателно, за да не натрошите сиренето.

Оставете го настрана. Магданозът се нарязва на ситно. Морковите и краставицата се настъргват в купа. Добавете половината наситнен магданоз и пасирания или счукан чесън. Количеството чесън е на вкус.

Посолява се на вкус и се подправя с малко черен пипер. Налива се около 100 мл олио, а също и оцет на вкус. Добавете течността, която са пуснали чушките. Разбъркайте съставките и маринатата е готова.

Почистете чушките една по една от семките (запазете дръжката, за която ще държите чушките), след което ги оваляйте хубаво в маринатата и ги наредете в чинията за сервиране (изберете широка и малко дълбока).

Върху маринованите чушки се нареждат кубчета мариновано сирене. Направете това на два реда (ред чушки-ред сирене). Отгоре поръсете с останалия магданоз.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft