Лютеница с тиквички - в пъти по-вкусна от традиционната-Имате време да се запасите за зимата
20 Юли 2021
51918
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Лютеница с тиквички е абсолютно непретенциозна в готвенето. Дори неопитна домакиня може да се справи. Но вкусът и ароматът, които се съхраняват в буркани със зеленчуци и ябълки, са просто невероятни.
Какво ви е необходимо за готвене:
- тиквички - 2,5 кг;
- чушки- 500 г;
- ябълки - 500 г;
- моркови - 500 г;
- чесън - 100 г;
- люта чушка 4-5 бр .;
- зелени подправки - 1 връзка;
- доматено пюре - 2 чаши
- захар - 3 с.л.
- сол - 2 с.л.
- олио - 250 мл;
- оцет 9% - 100 мл.
Стъпка по стъпка рецепта:
- Обелете морковите, ябълките, тиквичките, чушките и чесъна.
- Нарежете всички съставки и поставите в месомелачка или кухненски робот. Прекарайте сместа два пъти.
- Поставете приготвената смес в тенджера, добавете сол, олио и захар, нарязани зеленчуци и доматено пюре. Поставете всичко на огъня и оставете да къкри.
- Когато сместа заври, намалете котлона и гответе под капак за още 40 минути. Не забравяйте да разбъркате.
- След това добавете оцета и оставете на огъня за още 10 минути.
- Стерилизирайте бурканите и поставете готовата лютеница в тях. Затегнете със стерилни капачки, обърнете с главата надолу и завийте с одеяло, докато изстине.
- Когато аджиката се охлади, преместете бурканите на хладно тъмно място. Добър апетит!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари