![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
800 грама картофи, нарязани на кубчета
1 с. л. зехтин
1 глава лук, ситно нарязан
1 скилидка чесън, ситно нарязан
½ чаена лъжичка лют червен пипер на прах
½ ч. л. нелют червен пипер
1 ч. л. кимион
½ чаена лъжичка лют червен пипер на прах за поръсване
Във вряща вода на котлона сложете нарязаните картофи да врат в продължение на 5 минути. Междувременно,нагорещете зехтина в тиган и леко запържете в него лук в продължение на 8 минути. Добавете чесъна и подправките и пържете още 2 мин.
Изцедете картофите и ги изсипете в тигана при лука и подправките. Увеличете котлона и разклатете тигана, така че всички картофи да се покрият със запържения лук и подправки. Гответе в продължение на 10 минути, докато омекнат. Сервирайте поръсени с червен пипер и с майонезен сос.